Vacature-01

ICT Servicedeskmedewerker – Amsterdam

Wij zijn per direct op zoek naar een Helpdesk Medewerker in Amsterdam. In jouw rol als helpdesk medewerker ben je het eerste aanspreekpunt voor de eindgebruikers. Jij ondersteunt hun bij hun dagelijkse ict vraagstukken en adviseert waar nodig. Je bent verantwoordelijk voor het aannemen van incidenten en registreert deze in de registratietool. Vervolgens weet jij de incidenten te prioriteren en waar nodig door te zetten naar de juiste oplosgroep.

Kun je het incident binnen de afgesproken SLA zelf oplossen dan doe je dat uiteraard. De problemen die voorkomen zijn uiteenlopend. Denk hierbij aan vragen over mail, Microsoft Office, verzoeken met betrekking tot het gebruikersbeheer in Active Directory, maar ook werkplekken die verhuisd moeten worden

Wat vragen wij?

  • Een afgeronde ict opleiding mbo niveau 4
  • Je hebt ervaring met het registreren van incidenten en het gebruik van ticketsystemen (denk hierbij aan ServiceNow of TOPdesk)
  • Je hebt ervaring met het troubleshooten op Windows omgevingen
  • Je hebt ervaring met gebruikersondersteuning op diverse hard- en software

EYE SEE-IT een ict detacheerder die staat voor persoonlijke groei. Door de werkervaring die je al hebt, verder opdoet en het behalen van certificaten, gaan wij je helpen je verder te ontwikkelen.

Je gaat aan het werk bij verschillende opdrachtgevers om daar als ict medewerker aan de slag te gaan. Je komt op een opdracht waar je je huidige kennis in de praktijk kunt brengen en je van toegevoegde waarde wordt voor het team. Denk hierbij aan het geven van ict advies maar ook het bieden van de juiste ict oplossingen. Daarnaast stemmen wij een persoonlijk opleidingsplan met je af. Hierbij kun op onze kosten certificaten halen.

Heb je interesse? Laat dan je cv achter op onze website.