Vacature-02

Servicedesk Medewerker in Rotterdam

Voor een vaste aanstelling zijn wij op zoek naar een Servicedesk Medewerker in Rotterdam. In jouw rol ben je het eerste aanspreekpunt voor de eindgebruikers. Jij ondersteunt hun bij hun dagelijkse ict vraagstukken en adviseert waar nodig. Je bent verantwoordelijk voor het aannemen van incidenten en registreert deze in de registratietool. Vervolgens weet jij de incidenten te prioriteren en waar nodig door te zetten naar de juiste oplosgroep.

Kun je het incident binnen de afgesproken SLA zelf oplossen dan doe je dat uiteraard. De problemen die voorkomen zijn uiteenlopend. Denk hierbij aan vragen over mail, Microsoft Office, verzoeken met betrekking tot het gebruikersbeheer in Active Directory, maar ook werkplekken die verhuisd moeten worden

Wat vragen wij?

  • Een afgeronde ict opleiding mbo niveau 4
  • Je hebt ervaring met het registreren van incidenten en het gebruik van ticketsystemen (denk hierbij aan ServiceNow of TOPdesk)
  • Je hebt ervaring met het troubleshooten op Windows omgevingen
  • Je hebt ervaring met gebruikersondersteuning op diverse hard- en software

Als alles goed gaat op de werkvloer kom je na 1040 uur in vaste dienst.EYE SEE-IT zal je in de tussentijd begeleiden naar deze vaste aanstelling.

Heb je interesse? Laat dan je cv achter op onze website.